fabsheets‎ > ‎

gif en png plaatjes

De onderstaande plaatjes lijken precies hetzelfde

                                   

Als je de plaatjes wil gebruiken op een website of over een ander plaatje heen wil plakken, dan zie je dat het linkse plaatje een witte achtergrond heeft. Het rechtse plaatje ziet er veel mooier uit op de gele achtergrond omdat het plaatje een doorzichtige achtergrond heeft.
                                   
                                                                                                                
                                                    
Het linkse plaatje is van het type JPG, je kunt dat zien als je het plaatje opslaat (stopbord.jpg)
Het rechte plaatje is van het type GIF, dit soort plaatjes en het type plaatje PNG kunnen een doorzichtige achtergrond hebben.

Als je een plaatje zoekt voor een website met een kleur, kun je zoeken naar GIF of PNG plaatjes.

Als je geen plaatje  met doorzichtige (transparante) achtergrond kunt vinden, dan kan je proberen om zelf de achtergrond weg te halen met een fotobewerkingsprogramma. Wij gebruiken in dit voorbeeld het programma Pixlr, dit kun je gewoon op internet openen. Bekijk het filmpje:Met het "toverstafje" selecteer je alle aangrenzende pixels van één kleur.

Je kunt ook heel makkelijk plaatjes combineren, door nieuwe plaatjes steeds als laag toe te voegen in Pixlr. Klik op het onderstaande plaatje, het wordt geopend in Pixlr. Haal alle rode verkeersborden weer weg en voeg ander plaatjes toe.
Als je plaatjes naar voren of achteren wil plaatsen moet je de laag, omhoog of omlaag schuiven in het rijtje van de laagjesOm de borden helemaal weg te krijgen, moet je ook gebruik maken van het vlakgommetje.  Daarna kun je het plaatje een nieuwe achtergrond geven, bijvoorbeeld een foto van het Calandlyceum.


Comments